Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  29.08.2012  16:12

El Financial Times vincula el rescat de Catalunya amb la voluntat del PP de desfer l'autonomia

Editorial molt dur del diari contra Rajoy, denunciant que només pensa en el seu partit i en el seu futur

Men?ame
 

El Financial Times ataca Mariano Rajoy de forma molt dura, en un article editorial el dia després que Catalunya hagi demanat el rescat. El diari ecònomic de referència a Europa diu que Rajoy només pensa 'en el partit i no en el país' i li exigeix prendre decisions que va retardant 'per interessos electorals'. (L'editorial només es pot llegir en l'edició en paper o si ets subscriptor de la versió digital).

Reafirmant el canvi de línia dels grans mitjans respecte a la qüestió catalana, el Financial Times troba raonable que Catalunya sospiti que 'Rajoy intenta explotar els seus problemes fiscals per a retallar l'autonomia que li va ser concedida fa més de trenta anys'.

El diari creu que fins i tot els governs autonòmics dominats pel PP temen que les seves competències siguin buidades pel que qualifiquen com 'l'afany centralista del govern de Madrid' i en aquest sentit avisa que 'hi haurà problemes molt greus amb Catalunya'.

L'editorial, que porta per títol 'Pel bé d'Espanya, no del partit' és particularment crític amb el fet que els càlculs de Rajoy estan basats més en els resultats electorals que pugui obtenir ell que en les necessitats reals i li reclama que es comporti com el govern portuguès, 'que ha sabut convèncer als ciutadans que treballa pel bé de tot el país'.

Les darreres setmanes els mitjans internacional, tradicionalment reticents a entendre el problema català, han anat fent un tomb cap a posicions comprensives i respectuoses, com la que defensa avui l'editorial del Financial Times. La posició del Financial Times és particulament rellevant perquè totes les èlits econòmiques i polítiques d'Europa el llegeixen i segueixen els seus editorials.

 

Més informació: Les raons dels problemes financers de Catalunya, explicades al món