Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  29.08.2012  06:00

La benzina a l'estat francès, sis cèntims més barata des d'avui

El govern d'Hollande compleix així una de les promeses electorals

Men?ame
 

A partir d'avui, posar un litre de benzina a Catalunya Nord i a tot l'estat francès és sis cèntims més barat. Així ho va anunciar el govern francès després d'arribar a un acord amb empreses petrolieres i de distribució, que servirà per frenar l'augment d'aquestes últimes setmanes que havia situat els preus de la benzina en xifres rècord.

La mesura entra avui en vigor per a un període de tres mesos, i costarà uns 400 milions d'euros a les arques públiques.  La diferència de preu l'assumeixen a parts iguals la indústria i el govern, que cobriran tres cèntims d'euro cadascú. D'aquesta manera, el govern respon a una de les seves promeses electorals d'intervenir davant l'augment del preu del combustible a Europa i reduir-ne l'impost. El govern pretén així alleujar la pressió sobre les llars, que ja han d'assumir l'augment generalitzat de preus i del nombre d'acomiadaments.

Aquesta és una de les mesures del govern francès per posar de relleu la visió d'Hollande sobre el fet que l'austeritat ha d'anar acompanyada d'altres mesures. En aquest sentit, el president i el primer ministre han anunciat que es retallarien el salari un 30%.