Suport dels independentistes d’arreu d’Europa al referèndum escocès

  • A la conferència de nacions sense estat celebrada a l'Alguer

VilaWeb
Redacció
25.08.2012 - 10:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La conferència de nacions sense estat que es fa entre ahir i diumenge a l’Alguer amb representants de partits independentistes d’arreu d’Europa ha mostrat el seu suport a la campanya pel Sí en el referèndum escocès impulsat pel govern del Partit Nacional Escocès (SNP). Solidaritat Catalana, l’esquerra abertzale, el Sinn Féin, Independència República de Sardenya, el Partit Sard d’Acció i Corsica Libera han mostrat pancartes amb el ‘Yes’ i la bandera escocesa.

Els partits polítics independentistes europeus s’han conjurat per participar activament en la campanya del ‘Yes’ a una Escòcia independent i per exportar el seu model i full de ruta secessionista a les seves respectives nacions. 

En aquesta línia, el secretari general de Solidaritat, Uriel Betran ha remarcat que ‘Catalunya no pot restar impassible davant del referèndum d’independència escocès del 2014’ i ha apostat perquè ‘els independentistes catalans, bascos, irlandesos, sards, corsos i escocesos demostrem a Europa que el model d’estat-nació ja no és vàlid per a l’Europa del segle XXI’. Per tot això, Bertran ha destacat la importància del procés iniciat per Escòcia ‘ja que canviarà molt aviat les fronteres d’Europa i provocarà un efecte de reacció en cadena a nivell europeu que portarà Catalunya a la independència’.

La conferència

Sota el títol ‘Processos d’independència i de reorganització dels estats dins de la Unió Europea‘, Istituto Camillo Bellieni de Sàsser (Sardenya) amb diversos partits europeus, entre els quals Solidaritat, ha organitzat un congrés internacional de nacions sense estat a l’Alguer (Sardenya).

La trobada compta amb dirigents de l’Scottish National Party, Corsica Libera, el Partit Sard d’Acció, el Sin Feinn irlandès i l’esquerra abertzale, a més de la delegació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), que estarà encapçalada pels seus tres diputats al Parlament.

Les jornades tindran debats i conferències sobre l’actualitat política, social, cultural, lingüística i econòmica de les nacions europees que es troben actualment debatent processos de secessió o d’alliberament nacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any