Teresa Forcades: ‘La independència és un projecte de diversitat’

  • Montserrat s'omple per rebre la Marxa per la Independència · El pare abat s'ha reunit amb una delegació de l'Assemblea · També han parlat Patrícia Gabancho i Carme Forcadell

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.08.2012 - 16:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La monja benedictina Teresa Forcades ha participat aquest migdia a l’acte que la marxa cap a la independència està celebrant a Montserrat. Forcades ha dit que ‘la independència és un projecte de diversitat’ i, en aquest sentit, l’ha comparat amb ‘la pluralitat de la Trinitat cristiana’. Forcades s’ha referit a l’antic i el nou testaments per explicar que la independència és una passa per a garantir la diversitat del món i també la justícia social.

Durant tot el matí hi ha hagut activitats a la plaça del Monestir i, després d’haver desplegat una gran estelada a la Gorra Frígia dins el Monestir, han parlat Forcades, l’escriptora Patrícia Gabancho, i la presidenta de lAssemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. Després d’esborrar la frontera, diumenge passat, a la Jonquera, la marxa cap a la independència fa parada avui a Montserrat, on s’hi fa un dels actes més destacats d’aquesta marxa que va començar a fer camí a final de juny.

Una cercavila ha donat a migdia la benvinguda als marxaires a la plaça de la Creu i tot seguit s’ha fet una missa conventual. Mentrestant, a la plaça del Monestir s’ha fet una ballada de sardanes amb la Cobla per la Independència, música tradicional amb Bruel, l’actuació dels geganters de Sant Just Desvern, de la Coral El Poble que Canta i la Coral per la Independència del Bages. I abans de la recepció d’una delegació de la marxa per part del pare Abat, s’ha desplegat una gran estelada a la Gorra Frígia i hi ha hagut una tabalada dirigida per Santi Arisa.

Un cop acabada la xerrada de Forcades, Gabancho i Forcadell, ha estat el torn de l’escriptor i periodista Josep Maria Puigjaner, que presentarà la conferència ‘Les relacions entre les diferents confessions religioses i el futur estat català’.

Informació relacionada:

L’Onze de Setembre vist de fora del Principat

L’ANC fa públics el cartell i el vídeo de difusió de la convocatòria de l’Onze de Setembre

Carme Forcadell: ‘Si el govern ve a la manifestació, serem més a la vora de la independència’

Qui es manifestarà l’Onze de Setembre?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any