Els castellers xilens actuen avui a Vilafranca

  • Ja hi ha deu escoles del barri de Lo Prado, a Santiago de Xile, que incorporen els castells a les classes d’educació física

VilaWeb
Redacció
26.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Lo Prado (Xile), la primera colla de fora dels Països Catalans, va arribar dimarts a Vilafranca del Penedès i avui a les set de la tarda hi actuaran acompanyats dels Castellers de Berga. Han vingut sobretot per viure la festa major de la ciutat dels seus padrins, els de la camisa verda, però també amb ganes de millorar la seva tècnica durant l’estada a Catalunya.

Tant el president, Luís Garrido, com el cap de colla, Marcos Lara, destaquen el gran salt qualitatiu que entre el 2008 i el 2012 han fet. De fet, jaes declaren una colla castellera més. En aquests moments són al voltant d’un centenar de castellers. 

La colla de Lo Prado va començar a fer castells l’any 2007 (vídeo) com a projecte social dels barris més pobres de la ciutat de Santiago de Xile. Ara ja hi ha una desena d’escoles que han implantat el fet casteller a les classes d’educació física. Els valors que es desprenen de la pràctica són el principal punt d’atracció. 

La història d’amistat que uneix els Castellers de Lo Prado i els Castellers de Vilafranca es remunta al 2006, quan van tenir lloc els primers contactes entre totes dues entitats. 

Els verds són la colla més internacional del país: aquest juliol van actuar a Nova York i han actuat, anteriorment, amb els govindes de Mumbai (l’Índia).

Els castellers de Lo Prado són, juntament amb els govindes i els Castellers de Vilafranca, els protagonistes del documental ‘The human tower‘, dirigit per Cano Rojas i Ram Devineni.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any