L’abat de Montserrat, contra Eurovegas

  • L'emplaçament del macro-complex no se sabrà abans del 15 de setembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2012 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La possibilitat que s’instal·li Eurovegas en uns terrenys del Baix Llobregat fa mesos que mou polèmica, amb l’oposició d’unes quantes formacions polítiques de l’oposició i d’entitats socials, que critiquen el model exonòmic al darrere del complex d’Adelson. En aquest qüestionament, s’hi ha sumat avui l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, perquè creu que el ‘preu humà’ que comportaria el projecte no es pot superposar a cap hipotètic benefici econòmic (comunicat, el pdf).

Per Soler, no s’han d’afavorir ‘pràctiques que portin a la degradació de la dignitat de les persones o les aboquin a agredir la seva salut corporal i psicològica’.

L’abat considera que la societat catalana ‘no pot veure exempcions tributàries i legals’ en favor de propostes de negoci que no dignifiquen les persones, i diu que no es pot perdre, a costa del diner fàcil, l’equilibri natural i ecològic de la zona on es proposa construir el complex lúdic.

La decisió, a partir del 15 de setembre

Las Vegas Sands no decidirà l’emplaçament definitiu del seu complex de casinos i centres de negocis conegut com a Eurovegas a la primeria de setembre, sinó a mitjan mes. L’elecció de Barcelona o Madrid, doncs, s’ajorna quinze dies més, segons que explica la companyia de l’empresari nord-americà Sheldon Adelson, perquè alguns directius implicats en la decisió es troben de vacances.

Tot i això, la mateixa companyia assegura que ja no hi haurà més ajornaments. Las Vegas Sands ja fa temps que es refereix a un ‘anunci imminent’ de l’emplaçament definitiu d’Eurovegas.

Notícies relacionades:

L’oposició a EuroVegas arriba al New York Times (16-8-2012)

Eurovegas exposa les condicions (25-6-2012)


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any