Notícies

Dijous  23.08.2012  06:00

Exemples de mala gestió i de maniobres irregulars a RTVV

Sindicats i oposició insisteixen que han estat les pràctiques de la direcció de l'ens les que l'ha dut a la situació actual

Men?ame
 

L'oposició i els sindicats fa temps que es queixen de l'opacitat i de les maniobres irregulars de la direcció de RTVV, que aquests últims quinze anys ha duplicat la plantilla, ha despès sense gens de control i ha acumulat un deute de 1.300 milions d'euros, quaranta superior al de l'any 1995. Una situació insuportable que el PP pretén arreglar amb un ERO per a despatxar el 70% dels treballadors.

El conseller per Compromís, Rafa Xambó, denunciarà a la fiscalia un exemple de l'actuació de RTVV, segons que ha explicat a VilaWeb: fa dos anys, la direcció va perdonar un deute de 2,6 milions d'euros en canvi de pagaments en espècies. La Sindicatura de Comptes, en un informe del 2010, ja va dir que era un procediment irregular.

Explica Xambó, i consta en l'informe del Síndic, que la productora de José Luis Moreno tenia un deute de 1,78 milions d'euros amb Canal 9, però la direcció l'hi va condonar; en canvi, Moreno va oferir un programa que ja s'havia emès dos anys abans a la televisió de Castella-la Manxa 'valorat en la mateixa quantia que el deute'. I Canal 9 va acabar col·locant el programa passada la mitjanit.

Un altre cas. RTVV va cancel·lar un deute de gairebé un milió d'euros a dues televisions de TDT en canvi d'anuncis de publicitat de Canal 9.

Dos exemples de la 'nefasta gestió del PP, que ha malbaratat recursos i ha consentit tot de pràctiques corruptes', en paraules de Xambó. Els deutes són del 2008, quan el director general de RTVV era Pedro García, secretari de comunicació dels ex-presidents Zaplana i Camps i amic íntim d'Álvaro Pérez, el Bigotes, cap de la trama Gürtel de València. Pedro García és ara encausat en la trama de la visita del papa a València, arran de la qual els caps de Gürtel van quedar-se, presumptament, més de tres milions dels diners que Canal 9 va destinar a transmetre l'acte.

Informació relacionada:

Rafa Xambó: 'L'ERO és il·legal i immoral'

El PP aprova de matinada l'ERO per a fer fora 1.200 treballadors de RTVV