Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.08.2012  06:00

La Sagrada Família, la tercera atracció turística europea de més valor

La cambra de comerç de Milà l'avalua en 90.000 milions d'euros

Men?ame
 

El temple més visitat de Barcelona, la Sagrada Família d'Antoni Gaudí, és el tercer monument de més valor turístic d'Europa. Aquesta és, si més no, la valoració que n'ha fet, i publicat, la cambra de comerç de Monza i Brianza (Milà).

Comptat i debatut, segons Monza i Brianza, si l'edifici més conegut de Gaudí fos una marca, valdria noranta mil milions d'euros. El càlcul s'ha fet tenint en compte criteris socials, econòmics i turístics com ara el grau de coneixement de cada monument, el nombre de visitants o les característiques de l'entorn.

Ara, segons els mateixos avaluadors, la torre Eiffel és l'atracció més 'cara' de totes. Això fa que el diari Le Figaro hagi comentat que, si el càlculs fossin correctes, el valor de la torre equivaldria al 20% del PIB de França i superaria deu vegades els interessos anuals del deute francès. La segona, és el Colosseu de Roma.

La Sagrada Família passa al davant del Museu del Prado de Madrid, de la Torre de Londres i de Stonehenge.