El Tribunal Suprem espanyol rebutja la concertació a escoles que discriminen per sexe

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 13:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol (TS) ha donat la raó a la Junta d’Andalusia i a l’últim govern de Cantàbria, que van negar el concert a dos col·legis on s’imparteix educació segregada per sexe. Entre els arguments, esgrimeix l’incompliment de l’article 84 de la llei d’educació de 2006, relatiu a l’admissió d’alumnes. Les escoles que només admeten nens i nenes separadament poden existir en el sistema educatiu, però el TS matisa que ‘s’exclou aquests centres de la possibilitat de concertar amb l’administració competent el seu finançament amb fons públics’.

La sentència afecta una setantena de centres, la majoria vinculats a l’Opus Dei, que reben fons de les comunitats autònomes.

Pañella (Compromís): ‘Exigim que el Consell acomplisca la sentència’

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha congratulat ‘de la decisió del Tribunal Suprem que considera no legals els convenis de concertació dels governs autonòmics amb aquells centres que incomplisquen la llei en el tema de la discriminació de sexes, escolaritzant separadament els xics i les xiques’.

‘Des de Compromís’, ha dit, ‘fa molt de temps que denunciem que el govern valencià concertara amb centres privats d’educació que incompleixen aquest precepte constitucional, i en proposàvem la retirada; és el cas, sense anar més lluny, dels dos centres que l’Opus Dei manté a Betxí.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any