Llibertat amb càrrecs per al ‘raper’ mallorquí Valtonyc

  • Per la lletra d'una cançó · Ha hagut de declarar per una denúncia del grup d'extrema dreta Círculo Balear

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut avui al matí el ‘raper’ Josep Miquel Arenas, conegut per Valtonyc. Una hora després, informa Contrainfo, ha estat alliberat amb càrrecs d’incitació a la violència i d’injúries a la corona espanyola.

Arenas ha hagut de respondre a una citació judicial que l’instava a declarar sobre la denúncia presentada per Jorge Campos, del grup d’extrema dreta Círculo Balear, per la lletra d’aquesta cançó (vídeo).

Amics i familiars han fet una concentració de suport a les cinc de l’horabaixa davant la comissaria del passeig de Mallorca (Palma).

El raper Valtonyc és un cantant de rap mallorquí conegut per les seves lletres compromeses. Aquestes últimes setmanes havia patit una dura campanya de criminalització vehiculada pel Círculo Balear i el diari El Mundo.

Valtonyc i Hasél van cantar plegats a les festes de Gràcia

Fa només sis dies, el 17 d’agost, Valtonyc va cantar a les festes de Gràcia de Barcelona amb el raper lleidatà Pablo Hasèl (sobrenom de Pau Rivadulla), que va viure un cas semblant l’octubre de l’any passat. Aleshores, va ser detingut acusat d’apologia del terrorisme en unes quantes cançons i va haver de declarar a l’Audiència espanyola

Alguns grups de música, com At Versaris, Obrint Pas, Orxata Sound SystemKOP i Komando Noguera es van adherir llavors a un manifest que en demanava l’alliberament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any