El PP aprova de matinada l’ERO per a fer fora 1.200 treballadors de RTVV

  • No ha escoltat la proposta del comitè d'empresa · L'oposició del consell d'administració, contra l'expedient d'ocupació

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 01:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell d’administració de RTVV ha aprovat a la nit l’ERO per a fer fora 1.200 treballadors de la cadena. Els set vots dels consellers designats pel PP s’han imposat als cinc en contra dels delegats de la resta de partits. Durant les cinc hores mal comptades que ha durat la reunió, centenars de treballadors han romàs concentrats davant la seu en senyal de rebuig. Mentrestant, a dins, els consellers de la resta de partits han exposat l’oposició a un pla que solament manté 480 treballadors. A la sortida del consell, de matinada, els cotxes dels consellers designats pel PP han rebut una pluja d’ous (vídeo).

Els sindicats havien proposat de participar en el consell per poder explicar una alternativa pròpia a l’ERO, però els consellers del PP s’hi han negat. L’alternativa era de mantenir 1.135 llocs de feina dels 1.700 que hi ha. Segons el president del comitè d’empresa, Vicent Mifsud, l’alternativa proposada exigiria una despesa igual o inferior a la prevista per l’ERO.

Per Mifsud, despatxar 1.200 treballadors és una decisió política que no aporta estalvi ni benefici als ciutadans, que continuaran assumint ‘tot el deute de RTVV, més de trenta-un milió d’euros per a foragitar els treballadors de la casa’. És per això que ‘la votació s’ha fet a mitja nit i d’amagat; cosa inaudita, perquè una decisió d’aquestes característiques es pot prendre en horari normal’. 

El PP ha afegit algun canvi a la proposta –una ‘millora’, diu–, consistent en un ajut lineal de 400 euros que rebran durant sis mesos els treballadors afectats per l’ERO que tinguin de quaranta-cinc anys a seixanta-dos. ‘Era això o tancar RTVV’, segons el president del consell i regidor de l’Ajuntament de València, Miguel Domínguez.

Els consellers proposats pel PSPV, EUPV i Compromís volen impugnar ara els dos últims consells d’administració, i els sindicats portaran l’ERO als tribunals.

Protesta de treballadors

Mig miler de treballadors s’han mantingut concentrats des de les vuit del vespre davant la seu del consell. Vestits amb samarreta vermella amb el lema ‘RTVV, la volem nostra, sense corrupció, en valencià, de qualitat, pública, plural’, no han deixat de cridar i xiular contra l’ERO. Hi havia pancartes amb lemes com ‘Ells ens han furtat i ens volen despatxar’ i ‘RTVV és de tots’. Cap a les nou del vespre, els concentrats, envoltats de policia, han pres la Gran Via i l’han ocupada una estona. A la sortida de la reunió, ja de matinada, els cotxes dels consellers designats pel PP han rebut una pluja d’ous. La protesta ha estat seguida per Melderomer.tv.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any