Vicent Maurí (Intersindical Valenciana): ‘Segurament que tindrem una representació en la manifestació’

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com viviu la Diada de Catalunya des de la Intersindical?
—Cada any hi anem, plantem una parada a la fira d’entitats del passeig de Lluís Companys, juntament amb la Intersindical de Catalunya i la de les Illes; cadascuna porta el seu material.

Assistireu a la manifestació de l’ANC?
—Fa mesos que vam tenir converses amb l’Assemblea Nacional Catalana, i segurament que a la manifestació hi haurà una representació de la Intersindical Valenciana. Ara, enguany el començament de curs serà més complicat; ens fan unes retallades bestials i cal respondre de manera contundent. La situació social és alarmant, hi ha un índex de desocupació molt alt i tenim programades moltes manifestacions perquè els governs no poden continuar en aquesta dinàmica.

Quina repercussió tindrà el que passi l’Onze al País Valencià?
—Al País Valencià tenim una agenda prou diferent de la de Catalunya, però coincidim en una qüestió, la de les retallades. Ara, quant a reivindicació nacional, som a anys llum de Catalunya. La mobilització de la societat no es pot comparar, aquí mana la dreta des de fa trenta anys. No ens van deixar votar l’estatut que ens regeix i que va ser un pas enrere. En finançament sí que tenim els mateixos mals que Catalunya i les Illes. Dissortadament, el PP tanca el pas cada vegada que es tracta la qüestió: no figura en l’ordre del dia, i això és una errada. Nosaltres pensem que s’ha de treballar contra les retallades del govern valencià, però que cal exigir un finançament just a Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any