Bonig rep, finalment, els batles dels pobles afectats per l’incendi de 2010

  • La reunió amb Medi Ambient s'havia demanat repetidament

VilaWeb
Redacció
21.08.2012 - 18:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, es reunirà aquest dimecres 22 d’agost amb batles i regidors dels pobles afectats per l’incendi forestal del setembre de 2010 i que va cremar més de 3.200 hectàrees a la Vall d’Albaida i el Comtat. El mes de juliol passat el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en representació dels set municipis, va enviar una carta a la consellera en què li tornava a demanar una reunió ‘per a intentar coordinar un pla de recuperació de les serres afectades per l’incendi de 2010 i ser inclosos en les ajudes destinades a la reactivació socioeconòmica dels últims incendis’. La petició es feia després dels anuncis d’ajudes als termes afectats pels focs a Cortes de Pallars i Andilla.

Representants municipals d’Agres, Agullent, Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent es reuniran amb la consellera per fer-li arribar la necessitat de rebre ajudes per a pal·liar els efectes de l’incendi i, sobretot, netejar les zones en què encara no s’ha actuat. A més, li presentaran l’estudi encomanat pels municipis que determina quines són les zones òptimes per a la reforestació, i li donaran a conéixer les actuacions fetes des dels ajuntaments.

Els batles i regidors aprofitaran per recordar a l’administració la promesa del President Camps de plantar un milió d’arbres als terrenys afectats, cosa que no s’ha fet realitat de cap de manera. També tractaran la subvenció atorgada als municipis per a la contractació de treballadors per a tasques de neteja, replantació i creació de barreres antierosió, una subvenció que encara no s’ha fet efectiva i que ha significat que els ajuntaments hagen hagut d’assumir els cost dels treballs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any