Els sindicats de RTVV desconvoquen la vaga per defensar-se al jutjat

  • Demà serà la darrera jornada de protesta · La direcció arracona el periodista que va donar suport a la vaga en antena

VilaWeb
Redacció
20.08.2012 - 17:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha decidit que demà serà la última jornada de vaga que convoca perquè creu que la feina per impedir que l’ERO tiri endavant s’ha de continuar en el terreny judicial. Així, les protestes previstes pels dies 22, 24 i 25 d’agost queden suspeses. D’una altra banda, avui s’ha sabut que RTVV ha arraconat el periodista esportiu que el març passat va donar suport a la vaga en directe.

Divendres passat, la direcció de RTVV va donar per tancades les negociacions amb el comitè d’empresa i va recuperar la proposta inicial de l’ERO, que preveia 1.295 acomiadaments, i que es votarà en la reunió del consell d’administració de demà.

RTVV arracona el periodista que va donar suport a la vaga en antena

Després de vint-i-tres anys en antena, la direcció de RTVV ha eliminat de la graella el programa esportiu de cap de setmana ‘Punt a punt’ de Ràdio Nou i ha reubicat el seu presentador, Vicent Grau, que va anunciar en antena (àudio) el seu suport a la vaga del passat mes de març. Grau deixa de tenir una assignació definida, de manera que hi ha més probabilitats que el facin fora amb l’ERO que prepara la direcció.

‘Fer vaga contra l’ERO el 18 de març. Després de 23 anys de retransmissions esportives i 10 amb el Llevant, em trauen d’antena. Coincidència?’, es demanava el periodista en un comentari a Twitter, i afegia: ‘Jo no sóc notícia, ho és la retirada del carrussel marca de la casa després de 23 anys, i la reassignació de llocs de treball, en un avançament de l’ERO’.

Ja al març, pocs dies després de donar suport a la vaga, RTVV va castigar Vicent Grau retirant-li les funcions de presentador del programa en els partits europeus en què jugava el València.

Arran de la informació sobre Grau, que publica avui El País, la xarxa s’ha omplert de comentaris de suport al periodista esportiu.

Setmanes de protesta

Els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana van impedir (vídeo) el dia 16 de juliol l’emissió de l’informatiu de migdia i d’un programa de tarda; a més, l’informatiu del vespre es va emetre en diferit. Aquesta fou la primera reacció a l’expedient de regulació d’ocupació presentat per la direcció. Des de llavors s’han succeït un seguit de protestes i de vagues.

Més informació: 

El comitè d’empresa de RTVV s’oposa a la proposta definitiva de l’ERO

Els treballadors de Canal 9 impedeixen l’emissió dels informatius

Vaga de 48 hores a RTVV contra l’ERO

RTVV reprèn la programació després de la vaga de dos dies

Rafa Xambó: ‘RTVV ha fet molt temps un autèntic terrorisme psicològic als treballadors’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any