L’agència nuclear belga recomana de tancar la central de Cofrents

  • Les central idèntiques a la de Cofrents s’haurien de tancar totes, diu · EUPV exigeix l'aturada immediata de la central

VilaWeb
Redacció
20.08.2012 - 08:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general de l’Agència Federal Nuclear belga (AFNB), Willy De Roovere, ha demanat el tancament de les vint central nuclears que hi ha a tot el món fetes per l’empresa neerlandesa Rotterdam Droogdok Maatschappij. Una d’aquestes centrals és la de Cofrents. De Roovere ha exposat als altres estats europeus els greus defectes trobats a la central de Doel III, amb més de vuit mil fissures al dipòsit, i ha demanat una revisió urgent de les centrals amb dipòsits  construïts per la mateixa empresa.

El govern espanyol encara no ha dit res, però ahir Esquerra Unida del País Valencià ja va demanar que s’aturés la central de Cofrents.

De Roovere va dir també que Doel III es tancaria, més que probablement, al setembre, perquè no se’n podia garantir la seguretat, per la condició de les fissures, ni se’n podia canviar el dipòsit.

El comissari d’Energia de la Unió Europea, Gunther Oettinger, ha recomanat que es revisessin les centrals afectades ‘amb el màxim rigor’. La decisió correspon, tanmateix, als estats afectats. La vintena de reactors afectats per l’avís del regulador belga són repartits per tot el món, malgrat que la majoria són als EUA (deu) i a Europa (nou).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any