Un miler d’independentistes s’apleguen a la Jonquera

  • Per reclamar la unitat territorial, política i cultural · És un dels actes principals de la Marxa cap a la Independència de l'ANC

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 20:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de manifestants s’han aplegat avui a la Jonquera per reclamar la independència i que s’esborri ‘la frontera artificial que divideix el Principat en dos estats diferents’. Ha estat un dels actes principals de la Marxa cap a la independència, organitzada Assemblea Nacional Catalana, que va començar a final de juny.

A primera hora de la tarda hi han començat a arribar les caravanes de vehicles i motos i tot seguit la plaça Nova ha estat l’escenari d’un acte lúdic i reivindicatiu, amb parlaments i actuacions de gent vinguda del nord i del sud. ‘La gent està molt engrescada, i el sentiment independentista cada cop s’estén i arrela més a Catalunya Nord’, diu a VilaWeb el coordinador de l’acte, en què hi han participat, entre més, Carme Forcadell i Carles Castellanos, de l’ANC; Hervé Pi, activista i membre  de Catalunya Nord per la Independència; l’escriptor i periodista Aleix Renyé; els cantants Francesc Ribera, Titot, i Pep Sala; els escriptors Joan-Daniel Bezsonoff, Joan-Lluís Lluís i Maria Mercè Roca; l’historiador Jordi Bilbeny; els actors Montserrat Carulla i Toni Albà; i el tinent de batlle de Figueres Josep Maria Godoy.

En ocasió d’aquest acte a la Jonquera, VilaWeb publicava ahir una entrevista amb Joan-Daniel Bezsonoff, que afirmava que ‘Fins que Catalunya no sigui independent, Catalunya Nord no es podrà fer sentir’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any