Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.08.2012  06:00

La 'frontera' fotografiada marca a marca

Un blocaire neerlandès fotografia pas a pas la frontera entre els estats francès, espanyol i Andorra · Podeu mirar la ratlla que separa la Catalunya Nord de la resta del país amb molt de detall

Men?ame
 

El blocaire neerlandès Eef Berns ha fotografiat totes les 602 marques que delimiten les fronteres estatals del Pirineu. La línia de separació entre els actuals estats espanyol i francès i Andorra està perfectament documentada en aquesta web que allotja les fotogràfies, mapes i cròniques dels seus viatges.

Els estats espanyol i francès mantenen cada pocs quilòmetres una marca feta generalment de pedra que explica on comença el territori de cadascún d'ells. Cada any un equip recórre les marques i les modifica si cal.

La frontera entre els estats espanyol i francès està perfectament documentada així com també la frontera entre l'estat francès i Andorra. Tanmateix la frontera entre Andorra i l'estat espanyol no ha estat mai fixada i és objecte de controvèrsia. De fet l'estat espanyol reivindica la sobirania sobre un tros del Montmalús. (Apartat de la web dedicat a les fronteres andorranes)