La ‘frontera’ fotografiada marca a marca

  • Un blocaire neerlandès fotografia pas a pas la frontera entre els estats francès, espanyol i Andorra · Podeu mirar la ratlla que separa la Catalunya Nord de la resta del país amb molt de detall

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El blocaire neerlandès Eef Berns ha fotografiat totes les 602 marques que delimiten les fronteres estatals del Pirineu. La línia de separació entre els actuals estats espanyol i francès i Andorra està perfectament documentada en aquesta web que allotja les fotogràfies, mapes i cròniques dels seus viatges.

Els estats espanyol i francès mantenen cada pocs quilòmetres una marca feta generalment de pedra que explica on comença el territori de cadascún d’ells. Cada any un equip recórre les marques i les modifica si cal.

La frontera entre els estats espanyol i francès està perfectament documentada així com també la frontera entre l’estat francès i Andorra. Tanmateix la frontera entre Andorra i l’estat espanyol no ha estat mai fixada i és objecte de controvèrsia. De fet l’estat espanyol reivindica la sobirania sobre un tros del Montmalús. (Apartat de la web dedicat a les fronteres andorranes)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any