Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.08.2012  06:00

La Marxa per la Independència esborra la frontera entre la Jonquera i el Voló

L'ANC hi organitza avui un dels principals actes de la marxa

Men?ame
 

La Marxa cap a la independència arriba avui a la Jonquera, en un dels actes principals d'aquesta marxa que va començar a final de juny. Amb el lema 'Esborrem la frontera', l'acte d'avui de l'Assemblea Nacional Catalana pretén esborrar de manera simbòlica 'la frontera artificial que divideix el Principat en dos estats diferents'.

Cinc caravanes de vehicles sortiran de la Cerdanya, Vallespir, la porta dels Països Catalans a Salses, l'Alt Empordà i Girona (on s'hi aplegaran tots els vehicles vinguts del sud), i les cinc confluiran a la Jonquera, on s'hi farà l'acte central, organitzat per l'ANC de Catalunya Nord i la de l'Alt Empordà.

Un gran acte amb parlaments i actuacions. Entre els participants, hi ha Carme Forcadell i Carles Castellanos, de l'ANC; Hervé Pi, activista i membre  de Catalunya Nord per la Independència; l'escriptor i periodista Aleix Renyé; els cantants Francesc Ribera, Titot, i Pep Sala; els escriptors Joan-Daniel Bezsonoff, Joan-Lluís Lluís i Maria Mercè Roca; l'historiador Jordi Bilbeny; els actors Montserrat Carulla i Toni Albà; i el tinent de batlle de Figueres Josep Maria Godoy.

En ocasió d'aquest acte a la Jonquera, VilaWeb publicava ahir una entrevista amb Joan-Daniel Bezsonoff, que afirmava que 'Fins que Catalunya no sigui independent, Catalunya Nord no es podrà fer sentir'.