RTVV tanca les negociacions i torna a la proposta de 1.295 acomiadaments

  • Avui, segona jornada de vaga a l'ens públic

VilaWeb
Redacció
17.08.2012 - 16:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de RTVV ha posat punt i final a les negociacions de l’ERO amb els treballadors i ha recuperat la proposta inicial, que preveia 1.295 acomiadaments, i que es votarà en la reunió del consell d’administració de dimarts vinent.

La direcció havia presentat avui una altra proposta, en què la reducció del nombre d’acomiadats deixava d’estar condicionada a la rebaixa salarial del 8% però passava a estar-ho a una rebaixa salaria addicional, equivalent al ‘plus conveni’ que correspon a cada treballador. El comitè d’empresa tampoc no ha acceptat aquesta proposta i la direcció s’ha aixecat de la taula de negociacions, segons que explica la Intersindical Valenciana, que retreu que la direcció s’hagi negat a rebre una proposta quantificada de llocs de treball aquesta tarda.

Així, la direcció ha trencat la negociació i ha donat per acabat el període de converses. Ara recupera els termes inicials que havia plantejat el mes passat, quan el consell d’administració va aprovar l’ERO que preveu l’acomiadament de 1.295 treballadors.

Noves jornades de vaga

El comitè d’empresa va aprovar sis jornades de vaga que es faran aquest agost — ahir, avui i els dies 21, 22, 24 i 25–, contra els acomiadaments i en favor ‘d’una ràdio i d’una televisió públiques i de qualitat en valencià’. Els sindicats de RTVV consideren que la direcció no té ni mica de voluntat d’arribar a cap mena d’acord, sinó, simplement, el propòsit d’externalitzar la major part de la programació. 

El comitè d’empresa de RTVV considera que un 90% del personal va seguir la vaga ahir, la primera de les sis previstes contra l’ERO. En un comunicat destaca que la vaga va tenir un gran seguiment a tots els centres i que els serveis mínims es van aplicat solament als informatius, de manera que les instal·lacions ‘eren pràcticament buides’.

Com havien pactat empresa i sindicats, doncs, es va suspendre la programació habitual de Canal 9 i Nou 2, que es van connectar amb Nou 24. Aquest canal va oferir quatre rondes de notícies i va informar, amb rètols, de les causes de la mobilització. La durada de les dues edicions de Notícies 9 es va reduir a la meitat, ahir no es va emetre cap programa i avui tampoc no s’emetrà el ‘Bon Dia’, ans es tornarà a connectar amb Nou 24. En el cas de Ràdio Nou, se suprimirà la programació habitual i s’emetrà el senyal de Sí Ràdio sense locució; els butlletins horaris duraran la meitat i cada mitja hora s’informarà de la vaga.

Setmanes de protesta

Els treballadors de RTVV van impedir (vídeo) el dia 16 de juliol l’emissió de l’informatiu de migdia i d’un programa de tarda; a més, l’informatiu del vespre es va emetre en diferit. Aquesta fou la primera reacció a l’expedient de regulació d’ocupació presentat per la direcció.

Des de llavors s’han seguit unes quantes protestes i vagues. Els dies 27 i 29 de juliol en van fer una de quaranta-vuit hores, que va tenir un seguiment general, de manera que es van aturar les emissions de Canal 9, Nou Dos i Ràdio 9.

Més informació: 

Els treballadors de Canal 9 impedeixen l’emissió dels informatius

Vaga de 48 hores a RTVV contra l’ERO

RTVV reprèn la programació després de la vaga de dos dies

Rafa Xambó: ‘RTVV ha fet molt temps un autèntic terrorisme psicològic als treballadors’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any