Contradiccions a CiU sobre la manifestació de la diada

  • Puig contradiu Ortega · ICV demana al govern que deixi a la societat civil que organitzi la manifestació

VilaWeb
Redacció
17.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, va contradir ahir la vice-presidenta, Joana Ortega. Fa pocs dies Ortega va dir que l’Onze de Setembre havia de ser un clam del poble català pel pacte fiscal i que ara no tocava parlar d’independència. Doncs bé, per Felip Puig, una manifestació independentista no perjudica el pacte fiscal, ans dóna força al govern. Però poques hores després, Ortega va reiterar que per la diada calia ‘un crit fort’ en favor del pacte fiscal.

Quant al batlle de Barcelona, Xavier Trias, propugna una manifestació, com més unitària millor, en defensa de Catalunya. Per Trias, és important que tots els agents polítics, socials, econòmics i civils siguin capaços de trobar el mínim comú denominador que s’expressi en el lema de la diada, i que després cadascú clami per allò que cregui millor; que la cosa important és defensar Catalunya i que aquest ha de ser el crit de tothom.

Ortega va voler rebaixar la importància de les contradiccions que han evidenciat els membres del govern; segons ella, no indiquen cap mena de divisió, per més que es va aferrar a dir que el gran consens era  en el pacte fiscal.

ICV-EUiA, en canvi, ha demanat al govern català que deixés organitzar la manifestació de l’Onze de Setembre a la societat civil. Pel president del grup municipal, Ricard Gomà, són les entitats socials les que han d’arribar a un consens amb les forces polítiques per tal que les reivindicacions tinguin el màxim de suport.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any