Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  16.08.2012  12:50

Bèlgica adverteix avui la central nuclear de Cofrents

El regulador belga ha tancat temporalment per anomalies un reactor com el de la central valenciana

Men?ame
 

L'organisme regulador de l'energia atòmica belga (AFCN) ha decidit aturar provisional el reactor de la central nuclear de Doel 3, situada al nord del país. Vol analitzar les anomalies que va detectar en el contenidor i avui les compartirà amb tècnics d'altres països. La central de Cofrents és una de les deu centrals europees que té un contenidor semblant, construït pel mateix fabricant. Per això, a la reunió hi assistiran tècnics del Consell de Seguretat Nuclear espanyol (CSN).

Tot i que el regulador nuclear de Bèlgica encara no té del tot clar quin és el problema, va realitzar una prova volumètrica d'ultrasons al contenidor de Doel que li fa sospitar que passa alguna cosa.

Aquesta és una prova que s'ha de fer obligatòriamanent cada deu anys i el CSN ha informat que Cofrents la va fer el setembre del 2011 i va sortir tot bé. 

L'objectiu de la trobada és analitzar com gestionen el deteriorament dels contenidors del mateix fabricant les altres nuclears. Tots tenen en comú que són d'un material fabricat per la marca holandesa Rotterdam Droogdok Maatschappij. Actualment aquesta fàbrica ja no existeix però des dels anys setanta l'empresa va subministrar contenidors, un element essencial del nucli del reactor, a una vintena de països.