Pañella: “El PP vol “regalar” Canal 9 a grups mediàtics afins”

  • El diputat de Compromís diu que “són els dirigents de RTVV, i no els seus treballadors, els qui haurien d’anar al carrer”

VilaWeb
Redacció
16.08.2012 - 10:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’objectiu últim del PP respecte a RTVV és “regalar” a baix cost Canal 9 a grups mediàtics afins a la seua ideologia, potser esperant mantindre així el control televisiu encara que perda les eleccions autonòmiques del 2015. Es tractaria de repetir amb RTVV un model semblant al de les concessions dels nous canals de TDT, adjudicats en la pràctica totalitat, amb només alguna excepció simbòlica, a empreses que comparteixen la seua ideologia dretana, com una manera de garantir-se el control ideològic de la informació i les interpretacions dels fets que els arriben a la majoria dels ciutadans”

Pañella ha mostrat “el ple suport de Compromís a les jornades de vaga convocades pels treballadors de RTVV. I és que se’ls vol fer pagar a ells els nefastos resultats d’una gestió rabiosament partidista, manipuladora i antivalenciana, tant en llengua com en continguts, que les successives direccions de l’ens han mantingut sempre. I l’han mantinguda fins i tot coaccionant els treballadors, d’una manera impròpia d’un país democràtic, sobre quines informacions podien donar, quines no i quina orientació els havien de donar. De manera que han convertit Canal 9 en una pura plataforma de suport al PP, i concretament, als successius presidents de la Generalitat. I això va valdre tant amb Zaplana com amb Camps i, dissortadament, continua sent una realitat ara amb Fabra. I tot això, a més, enmig d’un frenesí de despesa supèrflua, de malbaratament carregat de pressumptes il.legalitats, i de balafiaments sospitosament relacionats amb les finances del mateix PP. Per tant, són els seus dirigents els qui haurien d’anar al carrer, i no els treballadors”.

El diputat de Compromís ha assegurat a més que “amb la nova llei sobre RTVV que el PP ha aprovat en solitari, la presència del valencià en les emissions de Canal 9 es reduirà encara molt més; si la situació actual ja no era gens satisfactòria per als que defensem que el valencià siga la llengua normal de la nostra televisió pública, ara encara ho serà menys, perquè la nova llei només els obliga a emetre un 20% de la programació en la llengua pròpia. Això vol dir que, davant de l’allau de noves televisions en castellà des de la implantació de la TDT, i amb el tancament de TV3 encara vigent, malgrat les promeses en sentit contrari que havia formulat Alberto Fabra, la presència del valencià en els nostres televisors quedarà reduïda a uns nivells purament testimonials”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any