Gairebé vint atletes africans desapareixen dels Jocs de Londres

  • Els comitès olímpics de la Guinea Equatorial, de la Costa d'Ivori, del Congo i del Camerun ho denuncien

VilaWeb
Redacció
15.08.2012 - 18:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llista d’esportistes africans desapareguts durant els Jocs Olímpics de Londres no para de créixer. Segons el diari The Guardian tres membres de les delegacions de la Guinea Equatorial i tres de Costa d’Ivori van abandonar la vila olímpica i no han tornat amb els seus compatriotes a casa. Abans ja havien desaparegut set camerunesos i quatre congolesos, segons l’organització dels Jocs. Corren informacions que tots plegats miren de romandre al Regne Unit per motius econòmics. Molts tenen un visat amb permís per a estar-s’hi fins al novembre. 

Segons Adama Doumbia, assessor tècnic del ministeri d’Esports i Lleure de la Costa d’Ivori, tres membres de la delegació no van tornar a la vila olímpica. Tot i que no va voler dir cap nom, va explicar que es tracta de dos nedadors i d’un entrenador de lluita lliure.

Pel que fa a els membres desapareguts de la delegació Guineana, un funcionari del Comitè Olímpic Guineà, va explicar que són el nedador Dede Camara, el judoka Facinet Keita i l’atleta Aicha Touré. No els troben des de dissabte, és a dir, un dia abans de la cerimònia de clausura del Jocs.

La primera en desaparèixer fou la camerunesa Drusille Ngako, la portera suplent de la selecció de futbol, mentre anava a entrenar amb les seves companyes a la ciutat de Coventry. El següent va ser Paul Ekane Edingue i tot seguit, van marxar de la vila olímpica i no hi van tornar els cinc boxadors, Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo i Serge Ambomo, tots de la selecció del Camerun. 

Segons el diari The Huffigton Post no és la primera vegada que succeeix un episodi semblant. Associated Press explicava que fa poc més d’un mes van desaparèixer tres atletes sudanesos. 

Informació relacionada: 

El Congo, el pitjor estat del món?

Desapareguts set atletes camerunesos dels Jocs

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any