ERC i Solidaritat avisen Mas que la Diada serà un clam per la independència i no pel pacte fiscal

  • El president ha instat la societat a un 'pronunciament explícit' en favor del pacte fiscal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.08.2012 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra i Solidaritat han avisat avui el president Artur Mas que la Diada d’enguany serà un clam a favor de la independència i no del pacte fiscal. Han reaccionat d’aquesta manera a les paraules de Mas, que avui instava la societat a donar mostres de suport al pacte fiscal i apuntava a l’Onze de Setembre com a una data idònia per fer-les explícites.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha defensat que un cop el parlament s’ha pronunciat i ha avalat per majoria absoluta el pacte fiscal, ja ‘no calen més dosis de suport’ al model de finançament, sinó que ara és imprescindible que el govern treballi per establir les bases de la futura agència tributària catalana i única.

ERC considera que si el govern espanyol refusava o ajornava la negociació sobre el pacte fiscal, al Generalitat hauria d’emprendre de manera unilateral la creació d’una hisenda pròpia al marge de l’estat.

Per la seva banda, el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha insistit que el pacte fiscal es troba condemnat al fracàs i que ‘l’única solució possible és la independència’. Sobre les declaracions d’Artur Mas, Bertran ha sentenciat: ‘L’Onze de Setembre serà un clam per la independència’, i ha retret a Mas que persisteixi ‘en camins que ell sap impossibles, com ara el pacte fiscal’, cosa que ‘porta el país a la ruïna. Per això l’ha instat a començar la transició cap a la independència i ‘convertir Catalunya en un nou estat d’Europa’.

Informació relacionada:

Mas demana a la societat catalana mostres explícites de suport al pacte fiscal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any