2.500 Persones es mullen per la independència a Calonge-Sant Antoni i Palamós

  • Al capvespre del 7 d'agost la badia palamosina s'ha omplert de banderes estelades en una manifestació reivindicativa de la independència nacional catalana.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Jordi Salvador (ANC)
09.08.2012 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de la platja de Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge i fins el bell mig del passeig del Mar de Palamós més de 2.500 persones de totes edats amb centenars de banderes estelades arborades acompanyades de dues més de grans dimensions, han fet el llarg recorregut a peu cridant lemes reclamant la fi de l’espoli espanyol i la proclamació de la Independència nacional.

La manifestació ha estat rebuda en primer lloc per l’alcalde de Calonge, Jordi Soler (CIU), que en una molt breu intervenció ha donat la benvinguda al seu municipi a la Marxa cap a la Independència. Seguidament el coordinador local de l’Assemblea Nacional Catalana, Oscar Izquierdo, ha explicat el significat de la marxa i ha convocat a tothom a la gran manifestació del proper 11 de setembre a Barcelona en un apassionat discurs interromput diverses vegades per aplaudiments i crits corejats. Carles Castellanos i Llorens, militant històric del Front Nacional de Catalunya, del PSAN i del Moviment en Defensa de la Terra i vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, ha parlat del sentit històric del moviment independentista català. Finalment i acompanyats de la Coral Harmonia Antoniense, s’ha entonat l’himne nacional de Catalunya.

La marxa ha continuat en direcció a Palamós on ja ha arribat de  nit. Un cop allà la primera en intervenir ha estat l’Alcaldessa, Maria Teresa Ferrés (PSC), que també ha donat la benvinguda a la Marxa. El seu discurs ha estat interromput diverses vegades  sota els crits  de “Fora, fora, fora, la bandera espanyola”, que feien referència a la bandera que des de fa pocs dies corona l’edifici consistorial palamosí. Però ha estat finalment aplaudida quan ha anunciat la decisió del consistori d’ hissar una estalada a la Plaça de Catalunya, responent a la petició presentada per l’Assemblea territorial.

Després d’unes breus paraules d’ Eulàlia Gili, membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana, ha estat el torn del poeta Josepmiquel Servià que ha llegit el manifest de la Marxa cap a la Independència reiteradament interromput per aplaudiments. El poeta no s’ha estat de recitar un parell de poemes propis i absolutament conjunturals amb la situació política que està vivint el país. 

Desprès de cantar plegats “Els Segadors” bona part dels participants han materialitzat aquest “Mulla’t per la Independència” a la platja Gran de Palamós mentre la sorra quedava curulla de banderes estelades. L’acte ha acabat amb una cantada de corrandes i glosa per part dels banyistes independentistes i d’un cremat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any