Steve Wozniak, inquiet per la tendència de transferir dades al núvol

  • El cofundador d’Apple considera que amb el 'cloud computing' els usuaris perden el control de les dades pròpies · I l’agafen les empreses que les allotgen

VilaWeb
Redacció
08.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Steve Wozniak,  ha avissar que la manera com evoluciona l’externalització de dades, passant del disc dur als servidors a distància, portarà ‘problemes horribles’ aquests cinc anys vinents. ‘Amb el núvol, res no us pertany, ja heu cedit les vostres dades’, avisa als usuaris. ‘En canvi, a mi m’agrada saber que les coses em pertanyen. Molta gent diu: ‘Oh! És al meu ordinador!’, però com més coses transferim al núvol, menys control en tenim.’

Steve Wozniak, fundador d’Apple, ensems amb Steve Jobs la dècada del 1980, és considerat un gurú tecnològic i la seva opinió és molt valorada en els cercles informàtics. Per això no han passat inadvertides les seves reflexions recents sobre el núvol (‘cloud computing’). 

Wozniak considera que el ‘cloud computing’ significa, per als usuaris i per damunt de tot, una pèrdua de control de les dades en benefici de les empreses que les allotgen.

El 2016 es calcula que un 36% de la informació serà al núvol

Un estudi de Garnet pronostica que un 36% de la informació serà al núvol l’any 2016. Shalini Verma autor de l’estudi interpreta que ara entrem a una era post-PC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any