Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  07.08.2012  06:00

La primera pàgina web de la història, conservada al CERN

El físic Tim Berners-Lee en va ser el creador

Men?ame
 

El 6 d'agost de 1992, a la seu de l'Organització Europea de Recerca Nuclear (CERN), situada als Alps suïssos, el físic Tim Berners-Lee va publicar la primera pàgina web de la història. L'adreça era Info.cern.ch i es va dissenyar des d'un ordinador NeXT del CERN. La primera informació que es va poder llegir en línia va ser sobre el projecte de la World Wide Web (WWW) mateix. No hi ha cap captura de pantalla de la primera versió de totes, perquè s'hi van fer canvis de seguida, però sí que hom pot imaginar-se com era en la reproducció de la dreta.

La idea inicial del projecte era de connectar l'hipertext a internet amb els ordinadors personals dels físics del CERN en una sola xarxa. Allò que no s'imaginava Tim Berners-Lee és fins on arribaria el seu projecte.

El cas és que les úniques persones que realment tenien el programari del navegador web eren Berners-Lee i els seus companys del CERN. Tret d'ells, ningú no es va assabentar que havia nascut un invent que havia de revolucionar el món.

No fou fins el 1993, quan va alliberar-se el navegador Mosaic, que aquesta nova tecnologia va aconseguir un gran impuls i es va començar a fer servir per tot el món.