Vic acomiada els participants en la Marxa a Europa

  • Els marxaires sortiran demà cap a Estrasburg, on l'Onze de Setembre volen lliurar un manifest per la independència al parlament europeu

VilaWeb
Redacció
05.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les iniciatives en favor de la independència no s’aturen. A les set del vespre se celebra a l’Ajuntament de Vic la festa de comiat de la Marxa a Europa, una marxa a peu impulsada inicialment per la plataforma ciutadana #novullpagar que sortirà demà mateix de la capital d’Osona per arribar a Estrasburg (Alsàcia), si no hi ha entrebancs, l’Onze de Setembre. Allà volen lliurar un manifest independentista a la sessió plenària del parlament europeu.

L’acte d’avui serà presidit pel batlle de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, i hi participaran representants de les entitats i col·lectius que donen suport a la marxa, com l’Assemblea Nacional Catalana i l’Aliança Internacional per la Independència.

L’objectiu principal de la marxa és arribar l’11 de setembre a Estrasburg per entrevistar-se amb una alta autoritat de l’administració europea i fer lliurament d’un manifest en suport a la independència. També es vol aprofitar la marxa per fer arribar al sistema judicial europeu tota la documentació de què disposen els organitzadors sobre les irregularitats comeses per Abertis a l’hora d’allargar les concessions de les autopistes catalanes.

Durant la llarga caminada es podrà fer el seguiment diari de la posició dels marxadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any