Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  04.08.2012  12:27

Guadiana del Caudillo, nou municipi espanyol

El poble se segrega definitivament de Badajoz just quan es parla de reduir el nombre de municipis · Els habitants van votar en referèndum al març de mantenir la referència al dictador

Men?ame
 

Des d'ahir, ja hi ha oficialment un nou municipi a Espanya. S'ha segregat de Badajoz (Extremadura) i es diu Guadiana del Caudillo. Sí, amb referència al dictador Francisco Franco inclosa, tal com van votar en referèndum el març passat els seus 2.530 habitants (495 vots a favor, 310 en contra i un 67% d'abstenció). El març de 2011, el municipi ja havia sol·licitat la segregació, però aleshores la Junta d'Extremadura s'hi va oposar perquè el seu nom era contrari a la memòria històrica.

El febrer passat, els seus representants van tornar a votar la segregació i la van aprovar; i ahir es van acabar de resoldre tots els tràmits legals per a declarar-lo municipi independent.

El naixement de Guadiana del Caudillo, més enllà de la polèmica del nom, arriba en ple debat sobre la reforma de l'administració local impulsat pel govern espanyol, en què es preveu la reducció dràstica del nombre de municipis.