Els Gegants d’Arenys ja ballen a Budapest

  • Una seixantena d'arenyencs acompanyen a la Flordalba i en Tallaferro

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.08.2012 - 19:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Flordalba i en Tallaferro ja han fet la seva primera ballada a la  Plaça Szabadság de Budapest on, aquest cap de setmana, se celebra el 25è Aplec Internacional de la Cultura Catalana. Els gegants i els geganters d’Arenys de Mar hi participen amb altres col·lectius i representancions de la cultura popular catalana. En aquest primera actuació als carrers de la capital hongaresa també hi ha hagut castells i sardanes. L’acte principal de l’Aplec serà diumenge al matí.

Una seixantena d’arenyencs, entre geganters i acompanyats, participen a aquesta trobada internacional on es calcula que portarà a Budapest més de 3000 catalans, entre el 2 i 6 d’agost, per presentar la cultura catalana  Hongria.

La plaça Szabadság de Budapest, capital d’Hongria, serà durant tres dies l’aparador de la cultura catalana, en ocasió del 25è Aplec Internacional de la Cultura Catalana, preparat per Adifolk (Associació per la Difusió del Folclore). Fins diumenge s’hi faran ballades de sardanes, castells, diables, havaneres, teatre al carrer, falcons,gegants… També hi actuaran tres grups de folklore hongarès.

Les actuacions aniran a càrrec de disset grups folclòrics de tot el país.

Des del 1988, l’any del primer Aplec Internacional, que és féu a Amsterdam, Adifolk ha passat per una colla de ciutats eureopees: l’Alguer, Brussel·les, Cracòvia, Florença, Frankfurt, Hannover, Lisbona, Marsella, París, Tallinn… Grenoble fou la seu de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any