Un document del CIO justifica la retirada de banderes dels Jocs de Londres

  • L'organització reparteix una llista de prohibicions on es preveu la 'restricció' de banderes de països que no competeixen, amb excepcions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització dels Jocs Olímpics de Londres ha fet retirar de les grades algunes banderes de nacions sense estat. Primer va ser el cas del pare d’una jugadora bretona, amenaçat amb l’expulsió si no desava la bandera. Després, durant la competició de piragua, un organitzador va fer retirar la bandera basca a un afeccionat que havia anat a animar Maialen Chourraut. L’argument? Que a les grades només es permeten banderes de països que participen en els Jocs. Però què diu la lletra petita de la normativa?

Segons els fulletons repartits per l’organització a Londres i que esmenten els nombrosos articles prohibits (que no es poden entrar als recintes dels Jocs) i restringits (d’ús restringit a l’interior dels recintes), queden ‘restringides’ les banderes dels països que no participen en els Jocs, però amb l’excepció ‘de les banderes de nacions que es troben sota el paraigua d’un país participant, com ara Anglaterra, Escòcia i Gal·les’.

L’organització només especifica aquests tres països, i amb aquest enunciat s’emparen els qui han fet retirar una bandera bretona i una de basca. El dubte, és clar, és que si l’oganització permet dur-hi banderes d’Anglaterra, Escòcia i Gal·les perquè són ‘nacions que es troben sota el paraigua d’un país participant’ dels Jocs, no hauria de permetre també les banderes de qualsevol altra nació que forma part d’un estat que participa en els Jocs Olímpics, com França i Espanya?

En aquest sentit, uns quants lectors ens han informat que han portat banderes catalanes als Jocs i no han tingut cap problema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any