El Centre d’Arts Contemporànies ACVic ofereix 4 cursos d’octubre a desembre

  • Tres es fan a Vic i un a Barcelona

VilaWeb
Redacció
31.07.2012 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre d’Arts Contemporànies ACVic ofereix 4 cursos sobre arts, tecnologies i comunicació per al darrer trimestre de l’any. Un és de disseny d’aparadors i espais comercials, un altre és sobre pàgines web, un altre d’artteràpia i per acabar, un d’artesania digital amb programació i fabricació de mecanismes d’us quotidià.

ARTS, TECNOLOGIES I COMUNICACIÓ. CURSOS OCTUBRE – DESEMBRE 2012

#1. RETAIL DESIGN. Disseny d’aparadors i espais comercials

Curs impartit per Mònica Pla

Dates

5 sessions de 3 h

Dilluns 15, 22 i 29 d’octubre i 5 i 12 de novembre de 2012

De 17.00 a 20.00 h

Lloc

ACVic. Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)

Curs orientat a transmetre els coneixements bàsics de disseny i comunicació aplicada als espais comercials. L’aparador és l’element de comunicació directe amb les persones que transiten per l’espai públic. Factors com la percepció visual, la combinació d’elements i materials, la renovació temporal, són elements claus per connectar la imatge d’un espai comercial amb els clients habituals o potencials. Altres factors com la circulació o les experiències sensorials són elements clau en l’interior dels espais comercials. Tots ells es tractaran dins d’aquest curs. Es partirà de l’art i el disseny com a base dels projectes, per generar elements estètics i sensorials. Curs amb llenguatge planer i introductori en el disseny de l’espai comercial. Amb una base teòrica i amb una part creativa. Amb la possibilitat d’analitzar i desenvolupar casos reals de part dels assistents al curs.

#2. WEB PER PROJECTES. Gestors de Contingut

Curs impartit per Àlex Miras i Dolça Moreno

Dates

10 sessions de 2 h

Dimarts 16, 23 i 30 d’octubre, 6, 13, 20 i 27 de novembre i 4, 11 i 18 de desembre de 2012

De 19.00 a 21.00 h

Lloc

VIT Vic Integració Tecnològica (de la Llotja s/n. Recinte firal El Sucre. Vic)

Poden matricular-se a la totalitat del curs o a una de les parts.

PRIMERA PART. Introducció al llenguatge i les eines web.

Impartit per Dolça Moreno
El desenvolupament tecnològic modifica les formes d’organització, pensar i veure el món. L’Internet, i més concretament el web, és un nou paradigma social i històric. És una eina per compartir, comunicar i relacionar inputs, generar informació i coneixement. En aquest curs volem ensenyar-vos els conceptes i nocions del web com a espai interactiu de continguts i difusió. Entendre el codi i el funcionament intern, estructurar els continguts, organitzar-los gràficament, conèixer el programari i saber utilitzar algunes de les eines, són elements claus per adquirir autonomia i acció dins del món digital. Ens centrarem de manera específica amb eines de programari lliure, en tant que esdevenen analogies pràctiques del model cooperatiu impulsat per la cultura digital. S’incidirà en metodologies d’autoaprenentatge i autogestió, amb el propòsit de la producció de llocs web propis.

SEGONA PART. WordPress a fons.

Impartit per Àlex Miras

Aquest curs està adreçat a aprofundir en el domini de les eines, l’estructura i la gestió dels continguts que ens ofereix el gestor de continguts WordPress. Es donaran els coneixements per tal de personalitzar el WordPress i fer que s’adapti a les necessitats del teu projecte a la xarxa. Mitjançant l’ús de plantilles freeware es podrà canviar el format, el disseny, l’estructura de la navegació per tal de que s’adapti a la imatge corporativa de la teva empresa o al disseny que tu mateix proposis. Eines com les funcionalitats per fer-lo multi-idioma, sistemes de venda online, difusió per les xarxes socials, etc. Tan si ja tens una web i vols re-estructurar-la, com si tens un nou projecte personal, o vols activar una web per un projecte col·lectiu, aquest curs t’introdueix de ple a les eines que permetran fer del teu lloc web un espai dinàmic que traurà profit de les tecnologies actuals i en facilitarà el seu manteniment.

Col·laboració

VIT Vic Integració Tecnològica

#3. ARTTERÀPIA. Eines de coneixement personal

Curs impartit per Marta Casasas

Dates

8 sessions de 2 h Dijous 18 i 25 d’octubre, 8, 15, 22 i 29 de novembre i 13 i 20 de desembre de 2012

De 18.00 a 20.00 h

Lloc

ACVic Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)

L’artteràpia utilitza les arts visuals com a mitjà de comunicació d’emocions complexes, així comper acompanyar i resoldre problemàtiques o patologies dels qui l’utilitzen. L’artteràpia recupera allò que es busca i es construeix per instint, a partir de produccions espontànies, sense normes. És un projecte de creixement personal i de transformació positiva des d’un mateix i per si mateix. Permet a la persona recrear-se en ella mateixa en un recorregut simbòlic de creació encreació. La teràpia artística es preocupa de la persona i té un camp d’aplicació ampli en àrees com poden ser la rehabilitació, l’educació o la salut mental. En aquest curs es tractaran diverses tècniques artístiques amb l’objectiu d’introduir-nos al món de l’artteràpia, utilitzant-lo i gaudint-lo a nivell personal per entendre com podem treure’n profit.

#4. ARTESANIA DIGITAL. Programació i fabricació de mecanismes d’us quotidià. Art i robòtica

Curs impartit per BlablaLAB

Dates

6 sessions de 4 h

Dissabtes 20 i 27 d’octubre, 10, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre de 2012De 10.00 a 14.00 h

Lloc

Cercle Artístic Sant Lluc (Mercaders, 42. Barcelona)

“Programació de microcontroladors” o “computació física” són paraules que semblen descriure àrees de coneixement complexes i remotes. En aquest taller descobrirem que, contràriament a aquesta impressió, són realitats molt properes i que podem abastar. Emprendrem un viatge a l’interior de les petites màquines pensants i, amb deixalla tecnològica i de baix cost fabricarem artefactes de tota mena. Paràsits, titelles, híbrids, autòmats, o extensions de nosaltres mateixos! Capacitats per sentir amb altres sentits dels que nosaltres estem dotats, reactius, llestos per interactuar entre el mon físic i virtual en dimensions tangents a les nostres realitats. Dispositius estètics, còmics, polítics, o funcionals amb una materialitat i capacitats augmentades.

Col·laboració

Cercle Artístic de Sant Lluc

Per a més informació:http://www.acvic.org tel. 93 885 37 04 info@acvic.org

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any