La Generalitat confirma que no pot pagar nòmines per manca de liquiditat

  • Més de cent mil treballadors socials no cobraran la nòmina aquest juliol

VilaWeb
Redacció
31.07.2012 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha confirmat que les entitats socials amb les que la Generalitat té places concertades no cobraran les nòmines de juliol per manca de liquiditat. Homs diu que la prioritat és retornar els interessos dels crèdits de les entitats financeres. ‘Si aspires a que et tornin a deixar diners, has de pagar dins dels terminis marcats.’ El portaveu ha recalcat que és una qüestió de tresoreria, de prioritats. 

Homs ha reconegut: ‘Algunes entitats fa mesos que ens ajuden. Tenim un problema estructural, no ens ingressen prou des de Madrid malgrat que som un país prou ric i estem intentant administrar-ho tan bé com puguem’. 

A la conferència de premsa, Homs ha dit que no sap quants professionals se’n veuran afectats. D’altra banda, però, ha confirmat que a l’agost no tornarà a passar. 

El TSCAT calcula que deu mil professionals no cobraran la nòmina aquest juliol 

El Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha xifrat en 100.000 els professionals del tercer sector que no cobraran la nòmina del juliol pels imapagaments anunciat per la Conselleria d’Economia de la Generalitat. En un comunicat, el TSCAT demana que es prioritzin els pagaments al sector perquè els professionals puguin ‘continuar realitzant la tasca d’atenció als més vulnerables amb la màxima qualitat’.

Fons de la  Conselleria de Benestar Social i Família han dit que l’agost es podria pagar amb normalitat, però no se sap quan es pagarà la quantitat corresponent al mes de juliol. Això vol dir que les entitats socials no ingressaran els pagaments corrents que havien de rebre aquest dimarts. 

La Taula del Tercer Sector Social, que aplega més de quatre mil entitat,  ha alertat que els impagaments suposarà el col·lapse de milers d’organitzacions.

Una associació de directors de geriàtrics porta a la fiscalia l’impagament del govern

L’Associació Catalana de Directors de Centres d’Atenció a la Dependència Gerontològica (Ascad) ha dut davant la fiscalia l’impagament per possible ‘desatenció i risc vital’. Alerta que tot plegat por conduir a una situació ‘d’alarma social’. 

Aquesta associació mateixa ja va alertar dimarts passat a la Fiscalia Provincial de Barcelona de la possible ‘desatenció’ dels ancians i discapacitats ingressats en residències concertades i col·laboradores de Catalunya pel possible impagament de les nòmines. El text presentat alertava de de situacions assistencials crítiques, especialment per als grans dependents, a causa de la previsible manca d’equips humans i materials en cas de confirmar-se els impagaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any