Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  30.07.2012  18:49

Compromís obtindria ara fins a quatre diputats al congrés espanyol, segons una enquesta

El baròmetre electoral de Terra també constata l'augment del suport a ERC, Esquerra Unida i ICV

Men?ame
 

El baròmetre electoral de Terra corresponent al mes d'agost i publicat avui certifica una caiguda del PP al congrés espanyol i apunta a un augment de diputats de Compromís, ERC i del grup d'IU.

Concretament, segons l'enquesta encarregada a Celeste-Tel, si avui hi hagués eleccions legislatives a l'estat espanyol, Compromís obtindria entre 3-4 diputats (ara en té un); ERC pujaria de tenir tres diputats a tenir-ne 4-5; i el grup d'IU (amb diputats d'EUPV i ICV-EUiA) en sumaria vuit o nou, passant d'11 a 19-20. En canvi, CiU perdria un diputat i passaria dels 16 diputats actuals a 15.

Hi ha a més dos diputats corresponents a partits nous, un dels quals podria correspondre a la coalició encapçalada pel PSM a les Illes. 

El PP, que actualment té 186 diputats, en perdria més de trenta fins a 152-154, mentre que el PSOE en sumaria entre vuit i onze, i passaria dels 110 actuals a 118-121. Aquesta baixada es correspon amb l'enquesta publicada aquest diumenge pel diari El País.