Recoder troba que el govern espanyol incrementa la voluntat ‘d’agafar una altra via’

  • Es queixa del maltractament que suposa l'últim increment de peatges · Ahir un cinquè #novullpagar va col·lapsar el peatge de Mollet mitja hora

VilaWeb
Redacció
30.07.2012 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori, Lluís Recoder, s’ha queixat de l’augment del preu dels peatges del 7,5% que ha imposat el govern espanyol i que ha causat indignació a Catalunya. ‘A Catalunya, les alternatives de vies amb peatge són molt dolentes. I el ministeri de Foment ho sap perfectament’, ha dit. I ha avisat que amb decisions com aquesta el govern espanyol ‘incrementa el sentiment de maltractament i la voluntat d’agafar una altra via’.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha dit que caldria trobar un sistema ‘homogeni i just’ de peatges, amb l’establiment de peatges tous, ‘de cèntims d’euro’, però distribuïts per tot el territori. I no pas fer que ‘allà on ja tenen barrera i estan acostumats a pagar, posar un 7,5% més en el preu’.

Indignació a Catalunya per l’encariment dels peatges

L’encariment del peatges que depenen de Foment, anunciat divendres i en vigor des d’ahir, ha indignat ciutadans, partits i govern. Com a gest de protesta, ahir un centenar de vehicles van participar en un nou #novullpagar, que durant mitja hora va col·lapsar el peatge de Mollet del Vallès. Hi havia dos quilòmetres de cua i finalment Abertis va aixecar les barreres.

Des d’ahir els peatges que depenen del ministeri de Foment són un 7,5% més cars. Concretament, els peatges afectats són els de la AP-7, de la AP-2 i de la C-33 a Mollet del Vallès. La justificació del govern espanyol és que l’estat deixa de transferir el 7% dels beneficis que abonava des del 2000. Però el preu del peatge encara serà més car al setembre, quan s’aplicarà l’augment de l’IVA aprovat pel govern espanyol: a partir d’aleshores  els peatges seran un 10% més cars que no ara.

El govern català ha acusat l’executiu de Rajoy de deslleial i retreu que la mesura ‘agreuja el tracte injust’ a Catalunya i va contra l’autogovern. Solidaritat Catalana, convocant del #novullpagar d’ahir, atribueix l’encariment dels peatges al rescat d’autopistes de Madrid. Oriol Junqueras, d’ERC, ha dit que la mesura era una resposta al pacte fiscal i que ‘els governs espanyols ens abocaven a la misèria’. 

Informació relacionada:

Guia legal per a no pagar peatges

Presenten un portal d’assessorament jurídic de #novullpagar

Casadellà: ‘El #novullpagar no s’arregla amb multes perquè la solució és política’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any