La Generalitat de Catalunya acusa el govern espanyol de deslleial

  • Retreu que l'augment de preu dels peatges 'agreuja el tracte injust'

VilaWeb
Redacció
29.07.2012 - 17:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, ha acusat el govern espanyol de deslleialtat institucional per l’augment del preu dels peatges. Ortega ha criticat que l’anunci es fés amb nocturnitat i sense avís previ, una actuació que demostra que ‘cada divendres hi ha unes mesures que castiguen Catalunya i van en contra del que necessita el país’. Això ‘ajuda que Catalunya estigui cada cop més farta’, ha dit Ortega, que recorda que fa un any i mig que Catalunya aplica ajustos importants.

La mesura aprovada per l’executiu espanyol ‘va en contra de l’autogovern’, segons Ortega, que ha demanat que el govern de Rajoy se centri en una reestructuració pròpia dels serveis públics de l’estat i deixi d’aplicar ajustos que acaben pagant les comunitats autònomes. ‘Ens ho posen molt difícil, i sembla que no s’adonin de la situació actual’, ha apuntat la vice-presidenta.

Per la seva banda, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha retret que la mesura ‘agreuja el tracte injust’ del govern espanyol a Catalunya. Calvet critica que a la manca d’inversió i el retard en infrastructures ara s’hi afegeix un augment dels peatges que ‘posa en risc el manteniment de les bonificacions de les concessions de la Generalitat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any