Un #novullpagar contra l’encariment dels peatges

  • La protesta ha col·lapsat el peatge de Mollet durant mitja hora · Els peatges de la AP-7, la AP-2 i la C-33 a Mollet són un 7,5% més cars des de mitjanit

VilaWeb
Redacció
29.07.2012 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cinquè #novullpagar ha aplegat un centenar de vehicles, que ha col·lapsat el peatge de Mollet del Vallès a la C-33 aquest migdia. La protesta, convocada d’urgència arran de l’encariment de peatges que ha entrat en vigor aquesta mitjanit, ha durat prop de mitja hora, generant dos quilòmetres de cua, fins que finalment Abertis ha decidit d’aixecar les barreres.

Des d’aquesta mitjanit, els peatges que depenen del ministeri de Foment són un 7,5% més cars. Una mesura que afecta els peatges de la AP-7, la AP-2 i la C-33 a Mollet del Vallès i que ha generat indignació. El govern català ha dit que era una mesura injusta i ha acusat l’executiu de Rajoy de deslleial. Les protestes i queixes també es fan sentir a la xarxa, on l’etiqueta #novullpagar ha tornat a agafar força.

L’encariment dels peatges es va anunciat tot just divendres al vespre, i Foment ho va argumentar dient que l’estat deixarà de transferir el 7% dels beneficis que venia abonant des de l’any 2000. L’augment d’un 7,5% del preu, però, encara serà major a partir del setembre, quan es faci efectiu l’augment de l’IVA aprovat pel govern espanyol: a partir d’aleshores, els peatges seran un 10% més cars que ara.

Reacions a l’encariment dels peatges:

Josep Rull: ‘Tenim la porta oberta per marxar’

SI atribueix l’encariment al rescat d’autopistes de Madrid

Junqueras: ‘Els governs espanyols ens aboquen a la misèria’

La Generalitat de Catalunya acusa el govern espanyol de deslleialtat

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any