El jutge imposa fiança de 25,8 milions d’euros a cinc ex-directius de la CAM

  • Ho fa en previsió d'una possible condemna que declararia l'antiga cúpula de l'entitat responsable civil dels danys generats

VilaWeb
Redacció
28.07.2012 - 15:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Javier Gómez Bermúdez ha imposat una fiança de 25,8 milions d’euros per a cinc ex-directius de la Caixa del Mediterrani (CAM), a petició de l’acusació particular del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Es tracta d’una fiança solidària que el jutge ha imposat en previsió d’una possible futura condemna que obligaria l’antiga cúpula de l’entitat a fer front a la responsabilitat civil pels danys econòmics generats.

Gómez Bermúdez ja va retirar el passaport als ex-directors generals de la CAM Maria Dolores Amorós i Roberto López Abad, que han de comparèixer cada quinze dies als jutjats. Unes mesures que responen al risc de fugida i de destrucció de proves. Els altres tres encausats en la investigació sobre les irregularitats en la gestió de la caixa (l’ex-director general de Recursos Vicente Soriano Terol, l’ex-director de Planificació i Control Teófilo Sogorb i l’ex-president Modesto Crespo) van quedar en llibertat sense mesures cautelars.

La CAM va ser intervinguda pel Banc d’Espanya el juliol de l’any passat. Es van substituir els administradors i es va aprovar una injecció de 2.800 milions del FROB, que va elaborar els informes on es descriuen nombroses irregularitats dels antics gestors, sobretot en la concesisó de crèdits al sector immobiliari i en la concessió de pensions vitalícies per a la cúpula directiva.

El març del 2011, els gestors de la caixa d’estalvis van comunicar a les autoritats financeres uns beneficis de 38,9 milions. Tres mesos després, els comptes apuntaven a pèrdues de 1.136 milions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any