Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  26.07.2012  14:24

Montoro menysprea amb insolència la proposta de pacte fiscal

'Però què diuen? A qui s'adrecen?', s'ha preguntat el ministre, que ha qualificat de 'sortida falsa' la proposta

Men?ame
 

El govern espanyol no ha trigat ni un dia a menysprear la proposta de pacte fiscal aprovada al Parlament de Catalunya. Ho ha fet mitjançant el ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, que ha qualificat de 'sortida falsa' i de 'finestra oberta per escapar a enlloc'. Amb un to insolent ha dit, sobre la proposta catalana: 'Però què diuen? A qui s'adrecen?' I s'ha preguntat: 'En aquest moment de la crisi com s'ho farà una comunitat autònoma sola per sortir-se'n?'.

 'No estem per fer fintes polítiques ni enganyar els ciutadans', ha afegit Montoro. I ha dit que ara mateix no es podia fer un discurs polític més inoportú i més contradictori. 'No és el moment de discrepàncies, sinó de coincidències i diàleg, si volemoferir la imatge que hem d'oferir del nostre país', ha acabat dient Montoro.

Mas-Colell: 'No acceptarem condicionaments polítics'

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha admès una altra vegada que el govern haurà de recórrer al fons de liquiditat del govern espanyol, que implicarà condicionaments econòmics, com les auditories i la transmissió d'informació, però ha negat que la Generalitat accepti mai cap condicionament polític. 'L'últim pas en la llei d'estabilitat implica un vot al senat per dir qui ha de governar a Catalunya, i per aquí mai no hi passarem; no ho acceptarem', ha afegit el conseller.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja es va veure forçat ahir a referir-se en el ple del pacte fiscal a la pròxima demanda de rescat del govern. 'Això que ens intervinguin no passarà. Perquè si passa, l'estat espanyol entrarà en una fase més complicada que no ara, i això ho saben a Madrid'. I va reblar: 'No permetré de cap manera que ningú vingui a manar des de fora. Abans passaran moltes altres coses'.

Mas va dir que el govern tenia dret, perquè paga impostos a l'estat, a recórrer a un fons de liquiditat autonòmic, fet perquè les autonomies puguin disposar d'uns diners que no poden tenir accedint als mercats. 'D'ací a que vingui el senyor Montoro al Palau de la Generalitat hi ha una gran diferència', va afegir.

Informació relacionada: Quines són les condicions del rescat dels governs autonòmics?