Comencen els Jocs Olímpics més blindats de la història

  • Hi ha míssils en alguns terrats de Londres

VilaWeb
Redacció
27.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Jocs Olímpics de Londres començaran oficialment avui a les deu del vespre, hora nostra. Tot i que dimecres ja van començar algunes competicions, com les de futbol femení i masculí, avui es farà la cerimònia inaugural. Podríem dir que la capital del Regne Unit és la ciutat més olímpica de totes: és la tercera vegada que s’hi disputen uns Jocs. I el cas és que, quan el 6 de juliol de 2005, es va saber que Londres tornaria a ser la seu dels Jocs, ningú no s’ho pensava. A sobre, l’endemà, un atemptat terrorista va fer esclatar quatre bombes a quatre punts de la xarxa de transport públic. Deu ser per això que la seguretat dels jocs és des de fa setmanes a la boca de tothom. Hi ha una certa psicosi sobre un possible atemptat i s’han pres mesures tan poc habituals com la legalització de judicis exprés o la col·locació de míssils terra-aire a força terrats de la ciutat.

Entre policia, exèrcit, seguretat privada i voluntaris, més de vint-i-cinc mil individus treballaran per la seguretat de ciutadans i visitants. Londres s’ha blindat amb un gran desplegament de maquinària bèl·lica aèria, terrestre, fluvial i marina. Tot plegat costarà, segons pressupost, més de 650 milions d’euros.

La primera vegada que Londres va organitzar uns Jocs Olímpics va ser l’any 1908, al barri de White City; la segona va ser a Wembley l’any 1948; i ara, a Stratford, a l’est de la ciutat. Sratford era fins ara un dels barris pobres de la ciutat, però hi ha qui no aprova el canvi que ha fet. 

Danny Boyle, director de cinema i creador artístic, és l’encarregat de l’espectacle inaugural d’avui al vespre. Boyle, que va dirigir ‘Trainspotting’ i va guanyar un Oscar ambSlumdog Millionaire’, ha explicat que l’espectacle tindria un aire fílmic. 

Enllaços per a seguir els Jocs

Els mitjans de comunicació britànics informen en detall de tota cosa relacionada amb els Jocs. La BBC ofereix una guia de les activitats previstes fins el 12 d’agost. Fins i tot té una pàgina dedicada al recorregut de la torxa olímpica. 

El diari The Guardian també en fa un seguiment exhaustiu i fins i tot permet que hom es passegi virtualment pel parc olímpic de dues maneres diferents.

I des d’aquesta pàgina web d’Eurovision es podran seguir en directe totes les competicions. Açí podeu consultar el programa complet dels Jocs. 

Els Jocs també tenen un programa cultural extens, al marge de les competicions esportives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any