Els fanalets de Sant Jaume acompanyaran la Marxa de Torxes dels Firals de Bellvís

  • S'ha fet un parell de tallers per elaborar-los

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
26.07.2012 - 09:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per segon any consecutiu els fanalets de Sant Jaume s’afegiran a la Marxa de Torxes cap als Arcs i que obre els actes dels Firals de Bellvís. Els fanalets, enguany amb un led enlloc d’espelma, s’han fet en un parell de tallers.

Tot i que la tradició dels fanalets de Sant Jaume no està arrelada a Bellvís (és més pròpia de Lleida), l’any passat es va tirar endavant la celebració d’uns tallers d’elaboració. La bona acollida que van tenir ha fet que enguany es repeteixin, segons ha explicat la regidora Èrika Garcia, promotora dels tallers, amb la participació d’una trentena de joves. Com a novetat dels dos tallers fets hi ha la incorporació de noves tecnologies en el sistema d’il·luminació. Així s’ha substituït la tradicional espelma per un led, amb el que es guanya en seguretat en el fanalet.

Marxa de Torxes

Els tallers de fanalets serveixen de preparació pels actes dels XVI Firals de Bellvís que engeguen formalment divendres a la nit amb la Marxa de les Torxes (on s’hi afegiran els fanalets). Els participants de la caminada aniran de Bellvís als Arcs on els espera l’ambient d’una taverna del segle XVII.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any