ICV defensa el pacte fiscal i urgeix a acordar també un pacte social

  • Herrera creu que amb la crisi el pacte és més necessari que mai

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 13:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Joan Herrera, ha defensat la necessitat del pacte fiscal, i més en el moment actual, en plena crisi. Per això el seu grup hi votarà a favor, tot i que també ha reclamat al govern que associï la millora del finançament a garantir les polítiques de l’estat del benestar.

Herrera ha recalcat que el debat arriba en un dels moments més durs de la legislatura, després de tres onades de retallades i l’endemà de demanar el rescat a l’estat.

‘Els diem que sí al pacte fiscal, però encarin d’una vegada el pacte social’, ha exigit, després de receptar al govern que freni les retallades i recuperi l’impost de Successions, entre altres qüestions.

Segons Herrera, un model de finançament més just ajudaria a superar la crisi, però ha insistit en la necessitat que el govern ‘redistribueixi i reorienti’ la seva política.

El pacte fiscal, per a Herrera, representa un pas endavant en el context actual, tot i que ha advertit que ‘en el millor dels casos arribarà d’aquí a dos anys’, i per això troba imprescindible que es tracti ara un pacte social.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any