L’audiència espanyola comença a jutjar Bankia

  • El jutge ha de decidir si l'intervé judicialment

VilaWeb
Redacció
23.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui començaran les deliberacions judicials sobre el cas. El jutge l’Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, ha de decidir si tira endavant la sol·licitud d’intervenció judicial. Andreu va admetre a tràmit la querella presentada per UPyD contra trenta-tres ex-membres del consell d’administració de Bankia i, sis dies després, la que va presentar el moviment del 15-M contra el mateixos trenta-tres i contra l’entitat en general.

En la vista, a porta tancada, hi haurà representats Bankia, com a entitat i persona jurídica, la branca BFA, banc financer d’estalvis, els dos querellants, dos representants legals dels imputats i la fiscalia anticorrupció, que ja s’ha manifestat contra la intervenció. 

Tot i que la fiscalia tampoc no n’era partidària, el jutge va decidir de cridar a declarar trenta-tres ex-membres del consell d’administració de Bankia. Entre aquests, doncs, hauran de declarar l’ex-ministre d’economia dels governs d’Aznar, Rodrigo Rato, l’ex-president de Bancaixa, José Luís Olivas, president temporal de la Generalitat, i l’ex-ministre d’Interior del govern espanyol Ángel Acebes.

Més informació: 

L’Audiència espanyola admet la querella del 15-M contra Bankia

Rato i Olivas declararan com a encausats per Bankia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any