Demanen per quarta vegada reunir-se amb la consellera de Medi Ambient

  • Els alcaldes dels pobles afectats per l'incendi de 2010 tornen a reclamar una reunió a Isabel Bonig

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 22:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha enviat una carta a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, en què li torna a demanar una reunió ‘per a intentar coordinar un pla de recuperació de les serres afectades per l’incendi de 2010 i ser inclosos en les ajudes destinades a la reactivació socioeconòmica dels últims incendis’.

Rodríguez, en representació dels set municipis afectats –Agullent, Agres Albaida, Alfafara, Benissoda, Bocairent i Ontinyent– ha afirmat que aquesta sol·licitud ‘es fa per quarta vegada en un any’ sense que s’haja acceptat cap de les anteriors.

També ha recordat que els municipis que van resultar afectats per les flames celebren reunions periòdiques per a comprovar l’estat de les serres i avaluar el resultat de les accions que han realitzat cadascuna de les localitats als seus termes.

El batle ontinyentí ha subratllat que l’última d’aquestes reunions es va celebrar divendres 6 de juliol, i s’hi va posar de manifest la solidaritat i condol per les greus conseqüències humanes i materials dels incendis iniciats de Dosaigües i Andilla. Però també s’hi va ressaltar la ‘necessitat’ que en les ajudes que el Consell destine als municipis afectats pels últims incendis, ‘tinguen també cabuda aquells que vam estar afectats pel foc en l’any 2010 i que en dos anys només hem rebut promeses incomplides’, ha matisat.

En la carta s’assegura que ‘entenem que l’agenda [de la conselera] està molt plena però esperem que, finalment aquesta vegada, puga destinar un poc de temps a atendre la petició dels més de 55.000 ciutadans que van veure com es perdien els seus paratges naturals i els seus béns farà dos anys a setembre’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any