Pau Llonch, cantant d’At Versaris, un dels quatre detinguts a Sabadell relacionats amb la vaga general

  • Els mossos han anunciat que hi haurà més detencions al llarg de la jornada d'avui

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 12:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantant del grup At Versaris, Pau Llonch, ha estat detingut aquest matí a Sabadell en una operació policíaca pels fets ocurreguts a la vaga general del 29 de març. De moment, també s’han fet tres detencions més a Sabadell. Llonch és corresponsal de La Directa i col·laborador de VilaWeb Sabadell. Va participar en la presentació del CD-DVD conjunt amb el grup Asstrio a VilaWeb TV (vídeo). VilaWeb ha parlat amb els mossos d’esquadra, que han explicat que l’operatiu continua obert i que tota la informació és confidencial en aquest moment. Els mossos han anunciat que hi haurà més detencions al llarg de la jornada d’avui. Segons informa La Directa, un dels detinguts ha quedat en llibertat sense càrrecs ‘perquè els mossos havien confós la fotografia d’un fitxer intern’.

Llonch ha estat detingut quan sortia de casa seva i diversos agents de paisà l’han retingut i emmanillat. Llonch, que també és membre de l’MPS i PAH-Sabadell, ha tingut el temps just per premer un botó del mòbil per advertir del que estava passant. Els mossos d’esquadra l’han traslladat a la comissaria on diverses entitats de la ciutat ja han convocat des de les onze del matí una concentració solidària.

L’advocada que s’ha desplaçat fins a la comissaria de la Gran Via del municipi vallesà ha estat informada que en total seran sis les detencions. L’acusació policíaca és de coaccions, danys i desordres públics. Alguns dels imputats els acusen de participar a les mobilitzacions de la plataforma Sabadell Lluitant i militen a la CNT i el 15-M. Amb aquestes noves detencions ja són 113 les manifestants detingudes a Catalunya per les mobilitzacions del 29-M contra la reforma laboral. L’última onada de detencions es va viure a Badalona el passat mes de juny.

La discogràfica d’At Versaris, Propaganda pel fet, ha emès un comunicat en què exigeix la posada en llibertat de Pau Llonch ‘de manera immediata i sense condicions’. També rebutgen ‘aquestes pràctiques judicials i policials’.

Demà s’ha convocat una concentració per demanar la llibertat dels detinguts a dos quarts de vuit del vespre al Mercat Central de Sabadell. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any