Una denúncia pel #novullpagar, arxivada

  • El jove Edu González rep a casa una notificació d'arxivament d'una denúncia que va recórrrer · És la primera que s’arxiva

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 00:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha arribat la primera denúncia arxivada a un conductor per haver-se negat a pagar un peatge. El jove terrassenc Edu González ha rebut a casa la resolució del servei Territorial de Trànsit de Barcelona sobre una denúncia del 27 d’abril, quan va fer un #novullpagar al peatge de les Fonts. La resolució arxiva la denúncia perquè considera que no infringeix l’article 153 del reglament de circulació, relativa als senyals de restricció de pas.

L’article diu: ‘Prohibició de passar sense aturar-se. Indica el lloc on és obligatòria la detenció per la proximitat, segons la inscripció que contingui, d’un lloc de duana, de policia, de peatge o algun altre, i en què hi pugui haver instal·lats mitjans mecànics de detenció. En tot cas, el conductor no podrà reprendre la marxa fins a haver complert la prescripció que el senyal estableix.’ La immensa majoria de les denúncies presentades contra els milers d’insubmisos als peatges es basen en una suposada vulneració d’aquest article. Doncs bé, en el cas d’Edu González, després d’haver fet tots els passos per interposar un recurs a la denúncia, aquesta s’ha arxivat.

González, estudiant d’enginyeria industrial i portaveu de les JERC del Vallès Occidental, va demanar l’assistència jurídica d’ERC a l’hora de recórrer la multa que li havia arribat.

Informació relacionada:

S’activa la defensa col·lectiva dels multats pel #novullpagar

Com es poden recórrer les multes pel #novullpagar?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any