Xelo Miralles, una veu de Canal 9, recorda emocionada el primer informatiu

  • Ha participat en les protestes contra l'ERO per a acomiadar 1.300 treballadors

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Xelo Miralles, la periodista que va presentar el primer informatiu de Canal 9, va parlar ahir en la concentració contra l’ERO per a acomiadar 1.300 treballadors de Ràdio Televisió Valenciana. L’etapa d’il·lusió que va viure a la primeria de la ràdio i de la televisió autonòmiques, ‘l’ha tancada la direcció de l’empresa fent fora el 76% dels treballadors’.

Xelo Miralles és una periodista nascuda a Oliva (la Safor), i una de les primeres cares de les emissions de Canal 9. Durant uns quants anys va presentar-ne els informatius. Després també va presentar programes com ‘Dossiers’. El 1997, amb Jesús Sánchez Carrascosa al davant de la direcció de TVV, fou relegada al segon canal, Punt 2 (aleshores Notícies 9), on dirigeix des del 1998 el programa ‘Medi Ambient’.

Al vídeo Miralles recorda emocionada aquell primer informatiu del 9 d’octubre de 1989 i la il·lusió amb què van treballar per la televisió pública. ‘Vam entrar amb les mans netes plenes d’il·lusió perquè crèiem que formaríem part d’una televisió pública per a tots els valencians i per tota la vida. Això s’ha acabat… Hem continuat treballant amb la mateixa dignitat que el primer dia. Vam entrar amb les mans netes i avui eixim amb les mans netes i plenes d’experiència i saviesa. Després de concentracions com aquesta, me’n vaig amb les mans cosides de solidaritat amb tots els meus companys. Jo no sé si aquest ERO m’afecta. No sé a quanta gent de la meua categoria afecta. Però jo estic amb tots vosaltres.’

Més informació:

Els treballadors de Canal 9 faran vaga el 27 i 28 de juliol

Entrevista amb Rafa Xambó: ‘RTVV ha fet autèntic terrorisme psicològic als treballadors’

Editorial de Vicent Partal: Canal 9 com a metàfora

Francesc Felipe: ‘Sense senyal i sense canal’

Apòstata desficiosa: RTVV RIP (i si la redacció s’haguera rebotat abans?)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any