Morsi i Abbas es reuneixen a Cisjordània

  • La reunió ha despertat expectació per un possible canvi de la posició d'Egipte en el conflicte israelo-palestí

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els presidents de l’Autoritat Palestina i d’Egipte, Mahmud Abbas i Mohamed Morsi, respectivament, es reuniran avui a Cisjordània per parlar ‘d’afers diplomàtics bàsics’, segons fonts oficials palestines. L’expectació ve, tanmateix, dels anuncis amb què es va presentar a les eleccions el candidat dels Germans Musulmans d’Egipte sobre la possible reconsideració o reforma dels acords de pau entre el seu país i Israel.

Des de l’acord de pau, signat per Anwar el-Sadat, aleshores president d’Egipte, i el primer ministre israelià, Menachem Begin, el 1978 a la Casa Blanca sota el testimoni del president dels Estats Units, Jimmy Carter, Egipte ha fet de mitjancer en moltes de les disputes entre Israel i Palestina.

De fet, Morsi va dir en el seu discurs d’acceptació de la presidència que respectaria els acords internacionals signats per les autoritats egípcies que l’havien precedit, en una clara referència als pactes de reconeixement d’Israel.

Però la reunió d’avui entre Morsi i Abbas suscita molta expectació per si hi ha cap canvi de to en els compromisos diplomàtics d’Egipte en relació amb el Pròxim Orient.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any