Joan Coscubiela crida a no resignar-se i a mobilitzar-se contra les retallades del PP

  • L’acte d’ICV-EUIA omple el Centre Cívic de Can Pau Raba

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició d’ICV-EUiA a Osona va omplir el passat divendres el Centre Cívic de Can Pau Raba per escoltar el diputat d’ICV-EUiA al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela. L’acte, que també va comptar amb la presència del responsable de política econòmica d’EUiA, David Rodríguez, va coincidir amb el mateix dia que s’aprovaven les retallades i mesures d’austeritat del govern del PP.

La xerrada va servir per analitzar la crítica situació econòmica que travessa el país i la necessitat “d’articular socialment i políticament un front comú” amb l’objectiu de combatre les polítiques neoliberals que “agreugen i deprimeixen encara més la situació econòmica”.

Joan Coscubiela va instar els assistents a “mobilitzar-se més que mai i combatre ideològicament les mesures de la dreta”. El diputat ecosocialista va destacar la necessitat de “no resignar-se i no caure en l’estratègia de la por “que pretenen imposar els mercats financers i els poders econòmics a les classes populars”. Coscubiela va afegir que Rajoy “no està legitimat per seguir governant, perquè les retallades són un atemptat contra l’estat del benestar, els drets socials i la pròpia democràcia”. Al mateix temps, Coscubiela va demanar que Rajoy “sotmeti a referèndum les mesures anunciades o que, en cas de no fer-ho, dimiteixi automàticament”. És per això que, pel diputat d’ICV al Congrés, “davant d’aquesta situació, la resposta de la ciutadania només pot ser una: sortir al carrer”.

El president comarcal d’ICV, Arnau Martí, va recordar el suport del partit a la mobilització que han convocat els sindicats pel proper dijous dia 19 de juliol a Vic contra les retallades imposades pel Govern del PP. Martí va qualificar el paquet de mesures aprovat per l’executiu d’alarmant i irresponsable i va assegurar que “ja n’hi ha prou que ens aixequin la camisa”. Des del grup ecosocialista reclamen la necessitat d’establir un front comú a la comarca entre forces polítiques, agents socials i agents econòmics contra les retallades del govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any