Andrea Fabra, una carrera fulgurant a l’ombra del seu pare

  • Repassem la trajectòria política de la diputada del PP que va etzibar 'que se jodan' quan Rajoy anunciava la retallada

VilaWeb
Redacció
13.07.2012 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nom de la diputada castellonenca del PP al congrés espanyol Andrea Fabra és avui el més comentat a les xarxes socials. El motiu: el ‘que se jodan’ que va etzibar dimecres al ple quan Mariano Rajoy anunciava les duríssimes retallades. Qui és Andrea Fabra? La seva carrera política ja ha tingut alguns episodis polèmics, vinculats al seu pare, l’ex-president provincial del PP de Castelló i ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Andrea Fabra (1974) es va afiliar al PP de ben jove, el 1991. Es va es va llicenciar en dret deu anys després, el 2001, i va agafar rellevància de seguida en el PP de Castelló; només un any després de llicenciar-se ja va ocupar un càrrec dins de l’executiva provincial. Poc temps després, el 2007, va passar a ser senadora per designació directa autonòmica, és a dir, sense que fos elegida pels ciutadans.

Fins al 2008, quan Francisco Camps li va donar empara política designant-la la número dos de la llista de Castelló del PP en les eleccions espanyols d’aquell any. Aquest premi li va arribar, a Andrea Fabra, en un moment en què els seus comptes i béns eren investigats per la possible relació amb el delicte de suborn i d’evasió fiscal que se li imputava a Carlos Fabra. El jutge sospitava que Andrea Fabra s’hagués beneficiat de les suposades irregularitats del seu pare.

La candidata Fabra va ser elegida diputada al congrés espanyol, un càrrec que encara avui ocupa.

Declaració de béns del congrés

Andrea Fabra és també la muller de José Güemes, que fou durant uns quants anys conseller de Sanitat a la comunitat de Madrid. Amb Güemes comparteix una bona part dels béns que tenen, i que es poden consultar en la declaració de béns del congrés (pdf), curiosament signada amb data de desembre de 2012, d’ací a uns mesos.

Entre més coses, en la declaració diu que té el 50% d’un habitatge a Madrid, que segons el diari El Economista és un xalet en la urbanització exclusiva Los Lagos de la Finca, on viuen empresaris rics i famosos, com Alejandro Sanz i Cristiano Ronaldo, a més del cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, segons El País.

La web quehacenlosdiputados.net, que fiscalitza l’acció dels diputats al congrés espanyol, informa també que Andrea Fabra rep una ajuda de 1.800 euros per ser una diputada d’una circumscripció que no és Madrid.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any